Menüü

Valmiva Aidu veemaa üheks peamiseks atraktsiooniks sõude- ja aerutamiskanali kõrval saab veelauapark. Veelauasõit on väga adrenaliini- ja elamusterohke tegevus, mis on Eestis väga kiiresti populaarsust kasvatamas. Kahjuks Virumaal hetkel veel veelauaparke ei ole ja huvilised peavad sõiduvõimalusi kaugemalt otsima ja/või leppima paadi järel veetava veelauasõiduga, mis on oluliselt keerukam (ja märgatavamalt kulukam), eriti algajatele.

Aidu Veespordikeskuse wakepargi ehitus ja testimine

Aidu veelauapark aitab seda piirkondlikku mahajäämust likvideerida: ca 300 m rada võimaldab veelauasõitu harrastada nii algajatel, kui ka kogenud sõitjatel, sest rajal on mitmeid sõitmist huvitavamaks muutvaid elemente e. obstaakleid.

Vaatamata hilissügisele ja madalale veetemperatuurile toimus 03. novembril valmivas Aidu veelauapargis katsesõit, et testida paigaldatud tehnika toimimist. Katsesõit läks igati korda ja parki ehitava Snow & Wakepark Solutions esindaja Martin Lauritsa kinnitusel on esimene veeatraktsioon igati kasutusvalmis.

Aidu veespordikeskuse juhatuse liikme Hardi Murula sõnul on põhimõtteliselt võimalik veelauaparki kasutada aasta ringselt, kuid selliseid adrenaliinisõltlasi, kes vaatamata kehvale ilmale soovivad veemõnusid nautida, ilmselt vähem kui rohkem ja täies mahus on veelauapark külastajatele avatud alates suvehooaja algusest.