Menüü

Küll aeg lippab kiirelt! Tänaseks on juba pea 2 nädalat möödas sest päevast, mil kaks meest võtsid ette tõsise trenni- olla 24 h järjest kanuus- et osaleda jaanipäeva paiku Kanadas Yukon River Quest maratoniks. Lisaks enese proovilepanekule unustasid nad nii mõnelgi korral aurutamise, sest oli vaja pildistada täiesti imelisi vaateid. Loe, mida mehed meie Aidu kohta meile kokkuvõtteks kirjutasid.

Marek Lindmaa:

Eesmärk sai täidetud, saime 24 tundi ärkvel oldud, aerutatud ja selgust, mis vajab veel enne 715 km pikkust võistlust Kanadas muutmist. Peamine asi on toitumine. Peame rohkem sööma, vedeliku tarbima ja seda kõike veelgi regulaarsemalt tegema. Sisuliselt tuleb iga tund midagi süüa, isegi siis, kui ei taha, peab sööma. Energia kadu on lihtsalt meeletu ja n-ö kehale võlgu jäämine tuleb väge kiirelt. Aidu paistis nii öösel kui päeval maaliliselt ilus. Vee peal olles tabasin end mitmeid kordi mõttelt, et see ei ole Eesti. Olen vist kuskil välismaal. Aidu on kahtlemata Ida-Virumaa pärl ja sellel kohal on kõvasti potensiaali, et saada Eesti üheks uhkemaks tõmbekeskuseks.

Martin Ilumets:

Meie eesmärk sai kenasti täidetud – veeta 24 tundi kanuus ja selliselt, et kaldaleminek toimuks vaid äärmisel vajadusel. See oli kindlasti väga hea treening kanuul nii omavahel kokkusõitmiseks ja minu puhul seekord kohati ka unega võitlemiseks. Osaleme juba 26-29. juunil Kanadas toimuval Yukon River Quest 715 km pikkusel aerutamise ultramaratonil, kus tuleb pikk distants metsiku looduse keskel läbida vaid ühe 10.-tunnise kohustusliku pausiga. Plaanime maratoni läbida alla 55 tunni. Aidu on aerutamiseks ja avastamiseks meeletult äge paik! Vesi on kristallselge vahetades päevas mitmeid kordi oma värve. Meil vedas, et ilm oli selge ja öösel paadivalgusteid ei olnudki vaja kasutada sest kuu valgustas ümbritsevat piisavalt hästi. Aidu on tõelime pärl! Seda peab oma silmaga nägema ja otse loomulikult on seda võimalik parimal moel aerutades nautida 😀